ما راست قامتان جاودانه تاریخ خواهیم ماند ....

۱۱ مطلب در تیر ۱۳۹۴ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

براى امیر المومنین علیه السلام نامه‏ اى از معاویه رسید 


حضرت مهر نامه را شکست و قرائت کرد : " از طرف امیر المومنین و خلیفة‏ المسلمین ، معاویه بن ابى سفیان براى على :‏


 اى‏ على ! 

در جنگ جمل هر چه خواستى با ام المومنین‏ : عایشه و اصحاب رسول خدا : طلحه و زبیر کردى‏ اکنون مهیاى جنگ باش "


 حضرت جواب نامه را اینگونه نوشت : از طرف عبدالله تو به ریاست‏ مى نازى و من به بندگى خداوند من آماده جنگ‏ هستم به همان نشان که " انا قاتل جدک و عمک و خالک : من همان قاتل پدربزرگ و عمو و دایى تو هستم "


 سپس نامه را مهر و امضاء فرمود و از شاگردانش که در محضرش بودند ، پرسید : کیست که‏ این نامه را به شام ببرد ؟ 

کسى جواب نداد

  • سیدعلیرضا هاشمی گلپایگانی
  • ۰
  • ۰

..... دکتر مجدی تبعه کشورمصر

 از طریق قرآن به اثبات تعداد امامان شیعه پرداخته

✌️✌️✌️✌️✌️✌️✌️

دکتر مجدى وهبة الشافعى *‏‏خطیب ‏و استاد دانشگاه دینی الأزهر با تحقیقات خود به ارقام واعداد جالبی دست پیدا کرده که باعث شگفت همگان شده است ومتعاقب آن به مذهب تشیع روی آورد

🌼👏🌼👏🌼👏🌼👏

با توجه به اینکه تعداد و ارقام در قرآن بی دلیل نبوده و دارای هدف خاصی هست همچون تعداد کلمه یوم (روز) که 365 ‏بار تکرار شده و همانا تعداد روز در یک سال میباشد و یا کلمه شهر(ماه) ‏که در قران 12‏ بار آمده که همان تعداد ماهها در یک سال میباشد ‏و مثالهای زیاد دیگری ...

و با توجه به این معلومات، تحقیقات خود را در این زمینه انجام داده و به این نتایج جالب رسیده ... ***

که کلمه امام دوازده بار آمده و با تعداد امامان شیعه یکی میباشد.💫💫💫💫

کلمه امام در این آیات میباشد: ‏

البقره 124

التوبه 12

هود 17

الاسراء 70

الانبیاء 72

القصص 5

الحجر 79

السجدة 24

یس 12 

القصص 41

الفرقان 74

الأحقاف 12

* کلمه شیعه یا مشتقات آن 12بار در قرآن آمده .‏

  • سیدعلیرضا هاشمی گلپایگانی
  • ۰
  • ۰

دکتر سید شمس الدین حسینی وزیر سابق اقتصاد کشورمان در دولت های نهم و دهم در جمع گروهی از اهالی رسانه به تشریح برخی مباحث اقتصادی پرداخت.


وزیر سابق اقتصاد گفت: در دولت قبل هر تصمیمی که در حوزه ی اقتصادی اتخاذ می‌شد، تلاش می‌شد تأثیر نهایی آن بر وضع معیشت مردم ارزیابی‌ شود. در اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، از رهبری اجازه گرفته شد که بخشی از سهام شرکت‌ها یا این ثروت در اختیار مردم قرار بگیرد. در طرح هدفمند کردن یارانه‌ها یا اصلاح قیمت حامل‌های انرژی، دغدغه اصلی دولت وضع معیشت مردم یا جبران اثر طرح از طریق بازتوزیع یارانه نقدی بود. در اعطای تسهیلات مسکن، اولویت با مسکن محرومان بود. اما متأسفانه رویکرد توجه به مردم و محرومین که از شعارهای اصلی امام و انقلاب بود، با برچسب پوپولیسم مورد حمله قرار گرفت و تخریب‌ها از همان دولت قبل شروع‌شد و تاکنون هم ادامه دارد.


وی در ادامه افزود: در نقد طرح هدفمندی یارانه‌ها گفته‌ شد که این شیوه پرداختی یارانه معادل صدقه دادن است اما دیدیم که تشبیه‌کنندگان پرداخت یارانه نقدی به صدقه، پس از تغییر دولت، با راه‌اندازی کمپین خودانصرافی در انصراف از دریافت یارانه، پیش‌قراول رسانه‌ای شدند! که این سؤال پیش می‌آید که اگر این یارانه صدقه بوده‌است، چرا قبلاً خود آن را دریافت می‌کرده‌اند؟ بیش از یک سال قبل در جایی گفتم که وقتی من به عنوان یک کارشناس، اقدامات اقتصادی دولت یازدهم را ارزیابی می کنم بیش از آنکه این اقدامات را یک تدبیر سیاستی ببینم، آن را طراحی رسانه‌ای می بینم که تخریب شدید، محور اصلی این طراحی است.

  • سیدعلیرضا هاشمی گلپایگانی
  • ۰
  • ۰

متن کامل این گفت وگوی علی اکبر جوانفکر که در تازه ترین شماره هفته نامه تجارت فردا منتشر شده ، به شرح زیر است:

* درحال حاضر مرتب اخباری در مورد بازداشت مدیران دولت آقای احمدی نژاد منتشر می‌شود فارغ از اینکه خبر بازداشت آقای ملک زاده و زریبافان تکذیب شده است اما در حال حاضر آقای بقایی در زندان هستند و آقای اژه‌ای از تشکیل پرونده زمین خواری آقای کامران دانشجو خبر داده‌اند شما در این مورد چه تحلیلی دارید ؟

خودتان می فرمایید تکذیب شده است و معنی آن این است که اخبار دروغ در باره آقای احمدی نژاد زیاد منتشر می شود. علاوه بر این توجه داشته باشید که کار دستگاه قضایی مبتنی بر بازداشت ، محاکمه و محکومیت یا تبرئه افراد است. قانون آیین دادرسی و قانون مجازات اسلامی و سایر قوانین مرتبط نظیر قانون “احترام به آزادی‌های مشروع و حفظ حقوق شهروندی” وضع شده است تا هرگونه رفتاری در دستگاه قضایی له یا علیه افراد، بر طبق قانون انجام شود. من هر چه مطالعه کردم در هیچ کجای قانون ندیدم که می‌شود یک نفر را به اتهامی نامعلوم دستگیر و برای او قرار بازداشت یک ماهه، آن هم در ماه مبارک رمضان صادر کرد ، نام او را بر خلاف قانون و تصریحات رهبر معظم انقلاب در اختیار رسانه‌ها قرار داد و پیش از اثبات هرگونه جرمی آبروی او را برد، اعضای خانواده و فرزندانش از خوف هجوم ماموران، تا آنجا وحشت زده شوند که راهی بیمارستان شوند، اتاق خانه و کل ساختمان محل کار او را پلمب کنند و هرچه از کتاب و سی دی و یادداشت و غیره در دسترسشان باشد با خود ببرند. به اعتقاد بنده، رفتار صورت گرفته با آقای بقایی، قابل دفاع نیست. اگر اتهام دقیق و درستی متوجه او باشد، چه ضرورتی دارد که محل کار وزندگی‌اش ، برای یافتن نشانه‌ایی از یک جرم اینطور مورد هجوم قرار گیرد؟ رفتارها نباید به گونه‌ای باشد که شائبه اصل بودن مجرمیت افراد بوجود آید. 

*یعنی براین باور هستید که این پرونده‌ها به صورت سیاسی دنبال می‌شود و این افراد جرمی مرتکب نشده‌اند؟

من نمی‌توانم یک ادعای کلی در این خصوص داشته باشم اما رفتار دستگاه قضایی نباید به گونه‌ای باشد که افکار عمومی تلقی سیاسی بودن از آن بکند. افرادی که اسم بردید، می‌توانند در برابر هرگونه اتهامی از خودشان دفاع کنند و من وکیل مدافع آنها نیستم. از دستگاه قضایی انتظار می رود که قانون را به طور مساوی و برای همه در نظر بگیرد. این یک رفتار متناقض و غیرمنصفانه است که سخنگوی قوه قضاییه یک متهم اصلی فتنه را که آزاد است ، م-ه خطاب کند و نام و مشخصات فرد دیگری را که هنوز اتهام روشنی متوجه او نیست و در زندان به سر می‌برد و نمی تواند از خودش دفاع کند، در اختیار رسانه‌ها قرار دهد.

  • سیدعلیرضا هاشمی گلپایگانی
  • ۰
  • ۰

استاد محمد رضا حکیمی که خود از پیشگامان انقلاب است و رابطه دوستی نزدیکی با سابقون انقلاب از دکتر شریعتی گرفته تا شهید بهشتی و استاد مطهری و... داشته است، مدتی پیش در یک جمع دانشجویی به ذکر خاطره ای درباره اجباری شدن حجاب پرداخت که بیانگر نظر مخالف ایشان، استاد مطهری و آیت الله منتظری درخصوص نحوه اجباری شدن حجاب در آن برهه از زمان می باشد.

به گزارش بازتاب، وی می گوید: «در منزلم در تهران بودم که به وسیله یکی از دوستان متوجه سخن امام در خصوص اجباری شدن حجاب شدم و از آنجا که این اقدام را در آن زمان خیلی به صلاح نمی دانستم، به شهید مطهری که ایشان را بسیار نزدیک به امام می دانستیم، تماس گرفتم و گفتم: این اقدام در این زمان و قبل از اینکه شعارهای اصلی انقلاب محقق شود، صلاح نیست و نکند حجاب اجباری نسبت به عدالت و مسائل اصلی انقلاب پیشی بگیرد و...

شهید مطهری با تعجب گفتند: حکیمی تو هم مخالفی؟ اتفاقاً من هم نسبت به این دستورالعمل در این موقعیت زمانی انتقاداتی دارم و اگر تو هم مخالفی، بیا فردا به قم پیش امام برویم و اگر هر دو نظراتمان را به امام بگوییم و استدلال کنیم، بهتر است.

  • سیدعلیرضا هاشمی گلپایگانی
  • ۰
  • ۰

صورت خیس خودش را طرف چاه گرفت


آسمان تیره شد از بس که دل ماه گرفت 


بر سر سفره کمی درد دل خود را گفت


یک نفس گفت؛ ولی آینه را آه گرفت


راه افتاد مسیحا که نفس تازه کند 


زیر سنگینی گامش نفس راه گرفت


خانه آوار شد و روی قدم هاش افتاد


اشک هی آمد و تا پای قدمگاه گرفت


سمت در رفت ولی در به تقلّا افتاد


و از این حادثه یک فرصت کوتاه گرفت


درب بسته شد و قلاب به پهلوش گرفت


روضه ای شد که دل حضرت درگاه گرفت


باز هم روضۀ دیوار و در و یک مادر...


باز با دختر خود ذکر "وا اُمّاه" گرفت 


لحظه ای بر در این خانه به زانو افتاد


"اشکِ بر فاطمه" را توشۀ این راه گرفت


وقت رفتن شده بود و سحرش آمده بود


پا شد و جلوه ی "یا فالق الاصباح" گرفت


رفت معشوق خودش را بکشد در آغوش


رفت و وقتی که تنش حالت دل خواه گرفت 


بوسه ای زد به سرش تیغ و تنش آتش شد


آتشی که به دل سنگ و پر کاه گرفت


مثل زهرا به زمین خورد و به سجده افتاد


آن چنان که دل محراب و دل ماه گرفت


آه یک دست بر آن فرق شکسته که گذاشت


خم شد و دست به پهلوش به ناگاه گرفت


پا شد و رو به مدینه شد و با فاطمه گفت


عاقبت حاجت خود را اسد الله گرفت

  • سیدعلیرضا هاشمی گلپایگانی
  • ۰
  • ۰

در مقدمه کلام باید عرض کنم که قلم بنده ارزش مالی ندارد و بحمد الله هیچ کس درجستجوی خرید قلمم نیست بلکه یک قلم ساده دانشجویی است با معایب خود نه یک یادداشت نویس حرفه ای. راستی تا یادم نرفته بگویم من با جناب دکتراحمدی نژاد تا قم هم نرفته ام چه رسد به آمریکا!


در یادداشتی که اخیرا نگاشته شده چنین ادعا شده که عالیجناب و احمدی نژاد دریک جبهه هستند و به بیان نویسنده سرشان زیر یک لحاف است. اما به نظرمی رسد اگراین گونه بود الان احمدی نژاد و یارانش هدف ناجوانمردانه ترین توهین ها و تخریب ها از سوی اصلاح طلب و اصولگرا قرارنمی گرفتند و بالا رفتن از جایگاه شهدا این چنین برخی را دچار هذیان گویی نمی کرد. اتفاقا موضوع هنگامی آغاز شد که یک آهنگرزاده که در محدوده ممنوعه بازی قدرت قرار نداشت علی رغم شدیدترین جنگ تبلیغاتی ازسوی مردم برگزیده شد. مشکل ازجایی آغاز شد که تفکر ناب و انقلابی احمدی نژاد درچارچوبهای خشک و جزم اندیشانه اصولگرایی و اصلاح طلبی قرارنگرفت و از آنها فراتر رفت تا حدی که نه تنها مرزهای ایران و لبنان و خاورمیانه بلکه آمریکای لاتین را درنوردید و افکار و قلوب انسانها ازهر رنگ و نژاد و آیینی را شیفته خود کرد.

  • سیدعلیرضا هاشمی گلپایگانی
  • ۰
  • ۰

آزمون هوش!!

👤👥💭

📊📄📈✏️📏📐📎📄⁉️

آزمون هوش:

پاسخ دهنده: آقای هوشنگ تلگرام زاده ی وایبر پوریان فیس پوکی!

😉

_____________________

1 - چه کسی همه چیز را از جمله بادمجان کولر زعفران و ... حرام اعلام کرده؟!

هوشنگ: آیت الله مکارم!

روانشناس: اشتباهه! آیت الله مکارم هیچ چیز حلالی را در رساله اش حرام نکرده بلکه علمای وهابی عربستان اینها را حرام کرده اند اما در کمال خباثت آن را گردن بزرگترین و آگاه ترین منتقدشان یعنی آیت الله مکارم انداخته اند و چون برای مناظره با ایشان کم آورده اند برایش جک می سازند و شماها هم پخش میکنید و می خندید

🌍🌎🌏

_____________________


2 - در چه شهری همجنس بازی آزاد می باشد

هوشنگ : قزوین!

روانشناس: اشتباهه در شهرهای پاریس و بعضی شهرهای اروپا و موصل که در دست داعشی ها می باشد

اما چون قزوین یکی از متدین ترین شهرهای ایران هست و چون یکی از اولین شهرهای شیعه ی ایرانی می باشد وهابیت این تهمت زشت را به قزوینی ها زده و شماها تکرار می کنید

👤👥💬💭

_____________________

  • سیدعلیرضا هاشمی گلپایگانی
  • ۰
  • ۰

در سالهای ۷۹ تا ۸۳ دولت اصلاحات ۲۳ درصد از درآمد نفتی خود، معادل ۳۰ میلیارد دلار را به حساب ذخیره ارزی واریز کرد. در حالیکه دولت احمدی نژاد در سالهای ۸۴ تا ۸۸ بیش از ۳۷ درصد از درآمد نفتی خود یعنی ۱۳۳ میلیارد دلار را به حساب ذخیره ارزی اختصاص داد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی دانا حساب ذخیره ارزی به موجب ماده ۶۰ اصلاحی قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی و به منظور مقابله با نوسان‌های درآمد حاصل از صادرات نفت خام ناشی از تغییرات قیمت آن و ایجاد ثبات در میزان درآمدهای نفتی، تبدیل دارایی‌های حاصل از فروش نفت خام به دیگر انواع ذخایر و نیز افزایش سرمایه گذاری بخش غیردولتی و فراهم نمودن امکان تحقق فعالیت‌های پیش بینی شده در برنامه‌های توسعه، ایجاد گردید. بر این اساس دولت مکلف شد از سال ۱۳۸۰ مازاد درآمدهای ارزی حاصل از صادرات نفت خام را در حساب سپرده دولت نزد بانک مرکزی تحت عنوان حساب ذخیره ارزی درآمد نفت خام نگهداری کند.



** حساب ذخیره ارزی

طی سال ۷۹ تا ۸۳ و از زمان تأسیس حساب ذخیره ارزی تاکنون دولتها همواره به حساب ذخیره ارزی به عنوان منبعی به منظور تأمین کسری بودجه نگاه کرده و طی این سالها عملا هرگاه برای موارد ضروری احتیاج به اعتباراتی فراتر از بودجه مصوب مجلس داشتند در مواردی با کسب مجوز از دولت و مجلس و مواردی هم بدون مجوز از حساب ذخیره ارزی برداشت کرده اند که البته این امر با استناد به آمار رسمی بانک مرکزی است. گزارشهای بانک مرکزی و هیات امنای حساب ذخیره ارزی در سالهای مختلف حکایت از آن دارد که برداشت از حساب ذخیره ارزی عملا باعث شد تا بسیاری از اهداف ایجاد این حساب محقق نشود. به همین منظور از اواخر سال ۸۸ بحث تاسیس صندوق توسعه ملی به جای حساب ذخیره ارزی مطرح شد و در سال ۸۹ نیز مورد تصویب قرار گرفت.

برخی کارشناسان معتقدند که انحراف برداشت از حساب ذخیره ارزی در دولت اصلاحات به دلیل افزایش قیمت نفت در سه سال پایانی این دولت سبب شد تا تورم از سال ۱۳۸۰ تا پایان این دولت روندی افزایشی را تجربه کند. برداشت از حساب ذخیره ارزی تا جایی پیش رفته بود که نشریه اقتصادی میس با ارائه گزارشی از عملکرد حساب ذخیره ارزی ایران طی برنامه سوم توسعه (منتهی به فروردین ۱۳۸۴) اعلام کرد این حساب در نیل به اهداف تعیین شده برای خود ناکام مانده و تنها به عنوان کیسه دوم دولت در این مدت عمل کرده است.

نشریه میس در مقایسه عملکرد دولت اصلاحات در زمینه حساب ذخیره ارزی با صندوق مشابه آن در کشور نروژ تصریح کرده بود: حساب ذخیره ارزی ایران سه تفاوت عمده با حسابهای دیگر مثل حساب ذخیره ارزی نروژ دارد. حساب ذخیره ارزی نروژ بخشی از بودجه ملی این کشور محسوب می شود و از ساختار مالی این کشور جدا نیست اما حساب ذخیره ارزی ایران کاملا خارج از ساختار بودجه ملی است و توسط یک هیأت امنای هفت نفره متشکل از مقامات بخشهای مختلف دولت و با سرپرستی رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی اداره می شود.

منابع ذخیره ارزی نروژ با احتیاط به مرور و در خارج از این کشور سرمایه گذاری می شود اما منابع حساب ایران به صورت شتابزده، حساب نشده و برای امور مصرفی در داخل مورد استفاده قرار می گیرد. سومین تفاوت میان این دو حساب آن که دولت نروژ کسری مالی خود را هر سال از منابعی غیر از حساب ذخیره ارزی تأمین می کند اما درایران این حساب منبع تأمین کسری بودجه دولت است.

در ادامه گزارش میس عملکرد حساب ذخیره ارزی ایران طی برنامه پنج ساله سوم مورد ارزیابی قرار گرفته و نشان داده شده که هیچیک از اهداف تأسیس این صندوق در مدت مذکور محقق نشده است.



** میزان واریزها به حساب ذخیره ارزی

بحث درآمدهای نفتی و چگونگی استفاده دولتها از این درآمد همواره مورد توجه کارشناسان و افکار عمومی بوده است. بررسی کلی عملکرد دولت اصلاحات در سالهای ۷۹ تا ۸۳ و همچنین دولت احمدی نژاد در سالهای ۸۴ تا ۸۸ نشان می دهد، دولت اصلاحات از ۱۳۰ میلیارد دلار درآمد نفتی خود در سالهای مذکور تقریبا ۳۰ میلیارد دلار آن را به عنوان مازاد درآمد نفت به حساب ذخیره ارزی واریز کرده است که ۲۳ درصد کل درآمد نفتی طی این سالها را شامل می شود. دولت احمدی نژاد طی ۵ سال (۸۸-۸۴) به میزان۳۵۶ میلیارد دلار درآمد نفتی داشته و ۱۳۳ میلیارد دلار آن را به حساب ذخیره ارزی واریز نموده که بیش از ۳۷ درصد کل درآمد نفتی این سالها را شامل می شود.

به عبارت دیگر در دولت احمدی نژاد و در فاصله سالهای ۸۴ تا ۸۸ بیشتر از کل درآمد نفتی دولت اصلاحات در سالهای ۷۹ تا ۸۳، به حساب ذخیره ارزی واریز شده است. البته پس از آنکه قرار شد اعتبارات این حساب به صندوق توسعه ملی منتقل شود، مانده آن در پایان سال ۸۸ و برخی مبالغ اندک سال ۸۹ از این حساب به صندوق توسعه ملی اختصاص یافت. جالب آنکه در سال ۸۹ برخی رسانه ها و گروهها با هیاهو و جنجال تلاش می کردند به افکار عمومی القا کنند دولت حساب ذخیره ارزی را خالی کرده و موجودی این حساب به صفر رسیده است و کشور در وضعیت بحرانی است، حال آنکه موجودی این حساب طبق قانون به صندوق توسعه ملی اختصاص یافته بود.


** صندوق توسعه ملی

صندوق توسعه ملی در سال ۱۳۸۹، براساس ماده ۸۴ قانون برنامه پنجم توسعه و با هدف استفاده از درآمدهای نفتی برای سرمایه گذاری در طرحهای اقتصادی بخش خصوصی ایجاد شد . این صندوق ، فعالیت عملیاتی خود را که شامل تخصیص منابع به طرحهای اقتصادی است از سال ۱۳۹۰ آغاز کرد ،در این سال بیش از ۲ میلیارد دلار از منابع صندوق برای طرحهای تولیدی اختصاص یافت .

در سال ۱۳۹۱ ، صندوق توسعه ملی با یک حرکت جهشی، بیش از ۱۸ میلیارد دلار از منابع خود را به طرحهای تولیدی و عمدتا طرحهای بخش نفت و گاز اختصاص داد.


** منابع صندوق توسعه ملی

بر اساس برنامه پنجم توسعه ،در سال اول این برنامه ۲۰ درصد درآمد ناشی از صادرات نفت (نفت خام، گاز و میعانات گازی و فرآورده‌های نفتی) باید به حساب صندوق توسعه ملی واریز شود ، و هر سال ۳ درصد به آن اضافه شود و در پایان برنامه در مجموع ۳۲ درصد از درآمد نفت وارد این صندوق شود.

علاوه بر درآمدهای نفتی ، درآمد حاصل از سود سپرده‌های صندوق نزد بانک مرکزی و واریزی بابت ۵۰ درصد مانده حساب ذخیره ارزی در پایان سال ۱۳۸۹ نیز از دیگر منابع صندوق توسعه ملی است .

** تاکنون ۵۲ میلیارد دلار به صندوق توسعه ملی واریز شده است

نحوه واریز عواید نفتی به صندوق توسعه ملی بصورت لحظه ای است و در هر لحظه که نفت فروش رفت، حداقل ۲۰ درصد آن جزو منابع صندوق محسوب می شود. تا پایان سال ۱۳۹۱، بالغ بر ۴۹ میلیارد و۶۳۰ میلیون دلار به این صندوق واریز شده بود . محمد رضا فرزین رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی در خرداد ماه سال جاری ، منابع ورودی به این صندوق را ۵۲ میلیارد دلار اعلام کرد.


** اختصاص ۲۰ میلیارد دلار به ۳۴۵ طرح تولیدی

۲۰ میلیارد و ۳۱۶ میلیون دلار از منابع صندوق توسعه ملی طی دو سال فعالیت این صندوق (سالهای ۹۰ و ۹۱ ) به ۳۴۵ طرح اختصاص یافته که پیش بینی می شود با اجرای این طرحها ۸۰ هزار شغل جدید در کشور ایجاد شود.

۲میلیارد و ۱۹۰ میلیون دلار از این مبلغ در سال ۱۳۹۰ برای ۱۲۶ طرح با ظرفیت ایجاد ۱۶ هزار فرصت شغلی و ۱۸ میلیارد و ۱۲۶ میلیون دلار نیز در سال ۱۳۹۱ برای ۲۱۹ طرح تولیدی با ظرفیت ایجاد ۶۴ هزار فرصت شغلی اختصاص یافته است .

** ۶۳ درصد منابع صندوق توسعه ملی در اختیار صنایع نفت

بر اساس گزارش های صندوق توسعه ملی بیش از ۶۳ درصد منابع صندوق توسعه ملی به صنایع نفت ، گاز و پتروشیمی اختصاص یافته ، ۱۲درصد برای نیروگاهها، ۱۰ درصد برای صنعت فولاد و سه درصد برای سیمان و بتن اختصاص یافته است .

به گفته ی محمد رضا فرزین ، رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی ، بسیاری از طرح های بالادستی نفت فاینانس خارجی(تامین مالی خارجی) داشتند که به دلیل تحریم ها ،منابع مالی خارجی را از دست دادند و ما از محل منابع صندوق از این طرحها حمایت کردیم.

وی در مورد شائبه اختصاص منابع صندوق توسعه ملی به بخش دولتی نیز اظهار داشت : با وجود اینکه چاه های نفت متعلق به دولت است ، اما قانونگذار این اختیار را به صندوق توسعه ملی داده است به بخش خصوصی که در این چاه ها سرمایه گذاری می کند، تسهیلات بدهد.

گفتنی است که بر اساس اساسنامه صندوق توسعه ملی، منابع این صندوق باید صرف اعطای تسهیلات به بخش خصوصی شود.

** پرداخت تسهیلات ریالی از سوی صندوق توسعه ملی

صندوق توسعه ملی علاوه بر پرداخت تسهیلات ارزی، بر اساس قانون بودجه سال ۹۰ و ۹۱ ملزم به پرداخت تسهیلات ریالی به بخش های صنعت و معدن، آب و کشاورزی شد.

مجموع کل قراردادهای عاملیت ریالی منعقده صندوق توسعه ملی تا پایان سال ۱۳۹۱ ، معادل ۱۴۱ هزار میلیارد ریال درقالب ۲۴ فقره قرار داد می باشد .

از میان این تعداد قرارداد عاملیت، ارزش طرح های ریالی مصوب تا پایان اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۲ ، معادل ۵۵ هزار و ۷۶۵ ریال است که پیش بینی می شود اجرای این طرح منجر به ایجاد بیش از ۱۵۷ هزار شغل جدید شود.


** تاکنون به ۲۴ طرح تسهیلات ارزی پرداخت شده است

بر اساس گزارشهای رسمی منتشر شده ، در سالهای ۱۳۹۰ و ۱۳۹۱ ، در مجموع به ۲۴ طرح مبلغ ۴۷۵ هزار و ۳۵۶ دلار تسهیلات ارزی پرداخت شده است . همچنین در این دو سال برای ۵۶ طرح ، سه میلیون و ۷۴۵ هزار دلار گشایش اعتبار شده است .

** کدام دولتها بخش بیشتری از پول نفت را ذخیره کردند؟

پس از پایان عمر دولت اصلاحات موجودی حساب ذخیره ارزی کمتر از ۱۰ میلیارد دلار بوده است. این در حالی است که کل درآمد نفتی دولت اصلاحات از سال ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۴ بیش از ۲۰۶ میلیارد دلار بوده است. به این ترتیب دولت اصلاحات تنها ۴.۸۵ درصد از درآمد نفتی خود را برای دولت بعد گذاشت. اما دولت احمدی نژاد امروز درحالی دولت را تحویل رییس جمهور منتخب خواهد داد که تا پایان سال ۹۱ بالغ بر ۵۲ میلیارد دلار مازاد درآمد نفتی دولت به صندوق توسعه ملی واریز شده است. این در حالی است که کل درآمد نفتی دولت احمدی نژاد تا پایان سال ۹۱ به رقمی بیش از ۵۱۸ میلیارد دلار می رسد. بنابراین با احتساب موجودی فعلی این صندوق می توان گفت که دولت احمدی نژاد ۱۰ درصد از درآمد نفتی خود را در صندوق توسعه ملی به دولت بعدی تحویل می دهد.

بدین ترتیب از لحاظ ارزشی، دولت احمدی نژاد بیش از ۵ برابر دولت اصلاحات ( ۵۰ میلیارد دلار در مقایسه با ۱۰ میلیارد دلار) و در مقایسه با کل درآمد نفتی، بیش از دو برابر دولت اصلاحات (۱۰ درصد در مقایسه با ۴.۸۵ درصد)، درآمد نفتی خود را ذخیره کرده و برای اداره کشور در اختیار دولت بعدی قرار می دهد.

اگر مجموع درآمد نفتی کشور در دولتهای اصلاحات و احمدی نژاد را نیز درنظر بگیریم، از سال ۱۳۷۶ تا پایان سال ۹۱ بیش از ۷۲۴ میلیارد دلار درآمد نفتی نصیب کشور شده که ۷۱.۵ درصد آن در دولت احمدی نژاد و ۲۸.۵ درصد آن در دولت اصلاحات محقق شده است. اما مجموع ذخایر ارزی کنار گذاشته شده در پایان هر دولت ۶۰ میلیارد دلار بوده است که سهم دولت اصلاحات در ذخیره سازی درآمد نفتی کشور ۱۶.۸ درصد و سهم دولت احمدی نژاد در حفظ منابع حاصل از فروش نفت ۸۳.۲ درصد بوده است. در واقع این آمارها حکایت از آن دارد که سیاه نمایی منتقدان در خصوص عملکرد دولت حرکتی کاملا تبلیغاتی با کارکرد تخریبی است.


http://www.dana.ir/News/2455.html

  • سیدعلیرضا هاشمی گلپایگانی
  • ۰
  • ۰

جمعی از طلاب و روحانیون به مناسبت حلول ماه مبارک رمضان با دکتر محمود احمدی نژاد دیدار کردند. متن کامل سخنانی مهم رئیس جمهور سابق کشورمان در این دیدار به شرح زیر است:


خداوند بزرگ را سپاسگزارم که توفیق زیارت شما عزیزان را عنایت فرمود، از خداوند می خواهم همه ی ما را مشمول عنایات پیامبر عزیز و رحمت واسعه ی خودش قرار دهد.


بازخوانی خط امام، مهم ترین کار فرهنگی در ایران و جهان


مقام معظم رهبری در مراسم سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) فرمودند که خط امام باید بازخوانی  و مجدد معرفی شود. من هم عمیقا معتقدم که این کار مهم ترین کار فرهنگی است که باید در کشور و دنیا انجام شود. اگر شیطان موفق شود راه و اندیشه های امام را کنار بزند یا تحریف کند، دیگر چیزی باقی نخواهد ماند. چرا که بنای انقلاب بر اندیشه های امام (ره) است که همان اندیشه های اسلام ناب محمدی (ص) است.

 


امام عصر (عج) زیربنا و ستون فقرات اندیشه ی امام خمینی (ره)


باور به امام عصر (عج) روح حاکم بر تمام اندیشه های امام است. انچه که به این اندیشه ها روح و اثر می دهد باور به امام عصر و نقش ایشان در عالم است. امام معتقد بود که درعالم همه چیز در اختیار امام و همه ی سنت های الهی در جهت اراده ی امام عصر است. همه ی خوبی ها و همه ی خیرات به امام برمی گردد. امام (عج) واسطه فیض الهی است.


علما و روحانیونی که در ماه مبارک یا زمان های دیگر در تبلیغ هستند. دو کار را در حین تبلیغ انجام می دهند. این دو کار اول هدایت و دوم تربیت جامعه است.


که البته این همان کار خداوند و پیامبران است. هدایت یعنی راه نشان داده شود. خداوند انسان ها را خلق کرده که کمال پیدا کنند. موجودات بدون هدف خلق نشده اند و بر اساس برنامه ای منظم و جامع در جهت کمال پیش می روند. شناخت این مسیر و معرفی آن می شود هدایت و تربیت یعنی شکوفا کردن استعدادهایی که خداوند در وجود انسان قرار داده است.

  • سیدعلیرضا هاشمی گلپایگانی